Overzichtswerk 'De Gemeenteraad' verschenen

woensdag 4 april 2018, 15:18

Op de dag van installatie van de nieuwgekozen gemeenteraden, 29 maart jongstleden, is het boek 'De Gemeenteraad' onder redactie van Hans Vollaard, Geerten Boogaard, Joop van den Berg en Job Cohen verschenen.

'De Gemeenteraad: Ontstaan en ontwikkeling van de lokale democratie' is een geschiedkundig overzichtswerk voor iedereen die wil begrijpen hoe de lokale democratie in Nederland functioneert. Het biedt inzicht in de sociale achtergrond van gemeenteraadsleden, regionale samenwerking, debatcultuur en de architectuur van raadhuizen. Daarnaast reikt het oplossingen aan voor de uitdagingen waarvoor gemeenteraden staan: effectief tegenwicht bieden aan wethouders en burgemeester, beleidskaders uitzetten en burgers vertegenwoordigen.

De bundel bevat bijdragen van onder andere Joop van den Berg en Bert van den Braak, beiden fellow van het Montesquieu Instituut, en van Gerrit Voerman, die als bestuurslid verbonden is aan het instituut.

De Gemeenteraad | Hans Vollaard, Geerten Boogaard, Joop van den Berg en Job Cohen (red.) | ISBN 9789024409495 | Paperback, 360 pagina’s, € 25,-

Lees ook