Nederlandse parlementsgriffiers dringen aan op betere informatievoorziening over EU

woensdag 29 januari 2014, 12:34

DEN HAAG (PDC) - De griffiers van de Eerste en Tweede Kamer hebben tijdens een griffiersbijeenkomst van alle EU-parlementen aangedrongen op een verbetering van de informatievoorziening via IPEX. Deze website wordt gezamenlijk beheerd door de nationale parlementen en geldt als belangrijkste informatiebron bij de behandeling van Europese dossiers.

De Nederlandse griffiers willen dat de behandeling van subsidiariteitsbezwaren door nationale parlementen sneller op IPEX verschijnen. Daardoor moeten parlementen die de subsidiariteitsbezwaren nog niet hebben behandeld, bijtijds te weten komen hoe andere nationale parlementen over deze subsidiariteitsbezwaren denken.

Daarnaast bleek de website www.europapoort.nl van de Eerste Kamer door andere parlementen als voorbeeld te worden gebruikt voor de digitale vastlegging van Europese dossiers. Op EuropaPoort biedt de Eerste Kamer informatie over Europa, van de werkwijze van de Eerste Kamer bij het Europese beleids- en wetgevingsproces tot de Europese dossiers die zij behandelt.  

Bron: Eerste Kamer