Centrum voor Parlementaire Geschiedenis zet publicaties online

donderdag 20 september 2012, 11:23

DEN HAAG (PDC) -  Sinds woensdag 12 september heeft het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis (CPG) aan de Radboud Universiteit Nijmegen een geheel vernieuwde website. Op www.ru.nl/cpg is voortaan een schat aan online informatie te vinden. De meeste publicaties van het CPG zijn compleet te downloaden. De populaire reeks Jaarboek Parlementaire Geschiedenis, de serie over de parlementaire geschiedenis na 1945, biografieën  en vele andere publicaties zijn met één klik op te vragen.

Prof. dr. Carla van Baalen, directeur van het CPG: ‘We vinden het belangrijk dat ons werk voor een breed publiek toegankelijk is. We zetten nu een nieuwe stap door onze publicaties zo snel als mogelijk is ook digitaal aan te bieden. Op onze nieuwspagina belichten we regelmatig actuele onderwerpen vanuit een parlementair historisch perspectief. En ook via twitter en facebook zijn de activiteiten van het CPG voortaan te volgen. Wij nodigen u van harte uit ons ook online te volgen en kijken uit naar uw reacties.’

Vanaf de dag na de Tweede Kamerverkiezingen,schrijven zeven medewerkers van het CPG op gezette tijden een formatieweblog over de kabinetsformatie van 2012. Het weblog eindigt op het moment dat het nieuwe kabinet wordt beëdigd.

Het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis is het Nederlands expertisecentrum bij uitstek op het terrein van de geschiedenis van kabinetsformaties. De bloggers zullen de formatie 2012 vanuit parlementairhistorisch perspectief beschouwen.

Het formatieweblog is te vinden op de website van het CPG.