MI verwelkomt gastonderzoeker Christel Koop

woensdag 1 juni 2011, 15:35

DEN HAAG (PDC) -

Voor de periode juni tot september 2011 verwelkomt het Montesquieu Instituut Christel Koop als gastonderzoeker van het Instituut.

Christel Koop rondt momenteel haar promotieonderzoek af aan het Europees Universitair Instituut in Florence, Italië. In haar proefschrift stelt ze de empirische vraag op welke wijze, en in welke mate, overheidsinstellingen die op afstand zijn geplaatst van de politiek verantwoording moeten afleggen. Het onderzoek richt zich tevens op de vraag waarom sommige van deze instellingen meer verantwoording moeten afleggen dan andere.

Variatie in verantwoording tussen landen wordt bestudeerd door te kijken naar onafhankelijke mededingingsautoriteiten in lidstaten van de EU en de EVA, terwijl variatie tussen beleidsterreinen wordt geëvalueerd in een analyse van Nederlandse zelfstandige bestuursorganen.

Christel heeft de afgelopen jaren ook meegewerkt aan een internationaal onderzoeksproject dat zich richt op de informalisering van de medebeslissingsprocedure van de EU. Haar werk is en wordt gepubliceerd in tijdschriften als Acta Politica, Journal of Public Policy, and Journal of European Public Policy.

Voor meer informatie: http://www.christelkoop.eu/