Kars Veling wordt directeur Huis voor democratie en rechtsstaat

maandag 28 februari 2011, 11:59

DEN HAAG (PDC) - Kars Veling wordt directeur van het Huis voor democratie en rechtsstaat in Den Haag. Dat heeft Wim Deetman, voorzitter van de raad van toezicht, bekendgemaakt. Het Huis moet bekendheid geven aan thema's als de Grondwet, de geschiedenis van de Nederlandse democratie, mensenrechten en de rechtsstaat. Veling was al betrokken bij de oprichting van het instituut.

De 62-jarige Veling is nu algemeen directeur van de Johan de Witt Scholengroep in Den Haag. Daarvoor was hij lijsttrekker en zat hij in de Tweede Kamer voor de ChristenUnie. Eerder was hij lid van de Eerste Kamer, eerst voor de GPV, later voor de ChristenUnie. Hij begint op 1 april aan zijn nieuwe baan.

Het Huis wordt de komende jaren gehuisvest op de Hofweg. Er moet nog een keuze gemaakt worden voor een definitieve locatie in Den Haag. Daarover was lange tijd onenigheid tussen het ministerie van Binnenlandse Zaken en de gemeente Den Haag, die jaarlijks 5 miljoen euro bijdraagt aan het nieuwe publiekscentrum. Ook het Rijk is een van de financiers.

Vorig jaar trok de toen beoogde directeur, oud-CDA-Tweede Kamerlid Jan Schinkelshoek, zich terug uit onvrede over de gang van zaken rond zijn benoeming en zijn vertrek uit de politiek vlak ervoor.

bron: ANP