Vierde editie jaarlijkse Karel de Grote-prijs van start

woensdag 5 januari 2011

DEN HAAG (PDC) - De derde jaarlijkse editie van de Europese Karel de Grote-prijs voor is geopend voor deelname. Jongeren tussen 16 en 30 jaar oud die betrokken zijn geweest bij een project ter bevordering van onderling begrip tussen Europese volkeren, kunnen hun project nog tot 23 januari 2011 indienen.

De prijs is een initiatief van het Europees Parlement en de Stichting Internationale Karel de Grote-prijs van Aken. De drie winnende projecten worden beloond met repectievelijk €5.000, €3.000 en €2.000 prijzengeld en de winnaars worden tevens uitgenodigd voor een bezoek aan het Europees Parlement.

In 2010 koos de Nederlandse jury 'Design / Politics / Europe' van Atelier Tipografic 2 uit als Nederlandse inzending. Dit internationale project dat kunst, politiek en Europa combineert "om muren van onderlinge angst, rancune en nationale mythes te doorbreken", viel helaas niet in de prijzen. Winnaar was dit jaar het Duitse project "Trein voor Europa!", waarin 24 technische scholen samenwerkten bij het bouwen van een miniatuurtrein met even zoveel wagonnetjes en een gezamenlijke locomotief.

Aanvraagformulieren zijn te vinden op de site van het Bureau Europees Parlement (www.europeesparlement.nl) en de website van de Europese Karel de Grote-prijs voor jongeren (www.charlemagneyouthprize.eu).

Meer informatie: