Montesquieu Instituut presenteert bundel over de Nederlandse Eurocommissarissen

woensdag 28 april 2010, 11:30

Op 11 mei wordt in Internationaal Perscentrum Nieuwspoort een bundel gepresenteerd met biografische portretten van de tien Nederlanders die sinds 1952 deel uitmaakten van respectievelijk de Hoge Autoriteit van de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal (EGKS) en de Europese Commissie. Het eerste exemplaar wordt aangeboden aan de voormalige eurocommissarissen prof.mr.drs. F. Bolkestein en mr. F.H.J.J. Andriessen.

De heer Bolkestein zal hierbij een korte beschouwing houden over de toekomst van de Europese Commissie en daarover in debat gaan met de aanwezigen.

In de bundel staan beschrijvingen van onder anderen Sicco Mansholt (PvdA), Henk Vredeling (PvdA), Frans Andriessen (CDA), Hans van den Broek (CDA), Frits Bolkestein (VVD) en uiteraard Neelie Kroes (VVD). Daarnaast wordt ingegaan op de betekenis, het functioneren en de samenstelling van de Europese Commissie. De bundel verschijnt onder auspiciën van het Montesquieu Instituut, onder redactie van dr. Gerrit Voerman, dr. Bert van den Braak en prof.dr. Carla van Baalen.