MI partners bijeen in Den Haag

woensdag 16 september 2009

Vrijdag 4 september kwamen partners van het Montesquieu Instituut bijeen voor een inhoudelijke én feestelijke bijeenkomst in Den Haag.

Na een informele lunch ging de groep naar de Campus Den Haag. Verschillende sprekers gaven daar een presentatie over uiteenlopende onderzoeks- en onderwijsactiviteiten van het instituut, soms gevolgd door pittige discussie. Zo keek Christian Syrier naar het enquête recht van het Europees Parlement en Edwin van Rooyen naar de ontwikkeling van de partijen die van dit parlement deel uitmaken. Hoe deze partijen hun agenda bepalen werd belicht door Gerard Breeman. Wim Voermans ging vervolgens in op het belang dat lidstaten hechten aan het Europees Parlement.

Met betrekking tot kennisuitwisseling hield Carla van Baalen een presentatie over het Europees netwerk dat zich bezig houdt met parlementaire geschiedenis (zie www.euparl.net). Olga Alexeeva benadrukte ten slotte hoe belangrijk het is om wetenschappelijke kennis voor een bredere doelgroep beschikbaar te maken en welke methoden hiervoor ontwikkeld worden.

De dag werd feestelijk afgesloten met een diner in Scheveningen.