VS verkiezingsontbijt in Maastricht een succes

vrijdag 7 november 2008

Ongeveer 150 studenten en medewerkers van de Universiteit Maastricht woonden op 5 november 2008 het 'U.S. Election Breakfast' bij, georganiseerd door het Montesquieu Instituut Maastricht en de Maastricht Graduate School of Governance.

Rond 7 uur stonden de eerste wakkere bezoekers voor de deur. Onder het genot van een echt Amerikaans ontbijt, konden de laatste uitslagen en de vele herhalingen van de nu al legendarische overwinningsspeech van president-elect Barack Obama, de hele ochtend via CNN en BBC worden gevolgd.

De spectaculaire verkiezingsuitslag en de verwachtingen van de 44e president van de Verenigde Staten werden vervolgens geanalyseerd tijdens een levendig paneldebat onder leiding van journalist en oud-Amerikacorrespondent Jan Tromp (de Volkskrant) en met medewerking van dr. Philipp Kiiver (Montesquieu Instituut Maastricht), dr. Roberta Haar (University College Maastricht), dr. Jaap Hoogenboezem (Faculteit Cultuurwetenschappen, Universiteit Maastricht) en Denny Merideth (U.S. Embassy, Den Haag).

Aan bod kwamen onder meer de nieuwe politieke verhoudingen in Washington, de toekomst van het Amerikaanse buitenlandse beleid, het Amerikaanse kiesstelsel en de cruciale betekenis van de transitieperiode.

Redactie Montesquieu Instituut